Reserveren van import auto’s uit Duitsland verschillen met België

KAN JE EEN AUTO IN DUITSLAND RESERVEREN EN VOOR HOE LANG?

Omdat hier vaak misverstanden rond ontstaan gedurende het auto import proces lichten we dit onderwerp graag even verder toe. In België kan je doorgaans gemakkelijk een auto voor een week of ooit zelfs langer ‘reserveren’ zodat je de tijd hebt om er nog eens rustig over na te denken (het gaat immers toch om veel geld) of om het financiële aspect met de bank te regelen.

Je krijgt van de verkoper een koopovereenkomst / offerte en die leg je voor aan de bank die na goedkeuring het geld uitbetaalt. Klinkt logisch, toch?

Wil je een auto invoeren uit Duitsland, dan werkt het helaas net iets anders. Ook daar heeft men goedkeuring nodig van de bank. Maar om 1 of andere reden gaat het daar allemaal stukken sneller waardoor men auto’s gemiddeld genomen maximaal 1 a 2 werkdagen wil reserveren. Hebben de verkopers dan geen ondertekende koopovereenkomst ontvangen, dan wordt de auto gewoon aan iemand anders verkocht. Wij maken het bijna wekelijks mee!


ONDERTEKENDE KOOPOVEREENKOMST VS OVERMAKEN GELD

Een ander voornaam verschil: in Duitsland is men eerder gebrand op de ondertekende koopovereenkomst dan op het overmaken van het geld. Dat laatste willen ze uiteraard wel in orde hebben voor de auto opgehaald wordt. Maar als dat een week of 2 duurt liggen ze daar meestal niet wakker van. De ondertekende koopovereenkomst daarentegen die is hen heilig!

Wij geven dan ook altijd als tip mee: als je zeker bent dat het met de bank rond geraakt en je bent ook zeker van je aankoop. Wacht dan niet te lang en stuur de ondertekende koopovereenkomst zo snel als mogelijk op.

Bij twijfel moet je dit natuurlijk niet doen en kan je beter wachten. Er komen altijd weer nieuwe auto’s online, de kans bestaat dan wel dat je auto in tussentijd verkocht wordt. Vaak wordt gezegd dat ze nog een klant voor de auto hebben en vragen ze wat het gaat worden. In België is dit meestal een verkooptruc, in Duitsland realiteit.


GOEDE VOORBEREIDING VOOR AANKOOP INGEVOERDE AUTO

Onze tip is daarom om alvast goed voorbereid te zijn en al naar de financieringsmogelijkheden vraagt vóór je aan de zoektocht begint. Zodat wanneer jouw import droomwagen voorbij komt, de bank al geïnformeerd is en ook snel kan schakelen. Zo kan je snel en met een gerust hart de koopovereenkomst ondertekenen en daarna op je gemak het geld overmaken richting de Duitse verkoper.

Dit is geschreven vanuit onze eigen ervaring, dus wij zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of tussentijdse veranderingen in de gangbare werkwijze.
Trex Cars verkoopt uw auto

Wij importeren uw AUTO

Gebruik onze zoekopdracht functie om enkele voorstellen te ontvangen afgestemd op uw wensen.

Gebruik onze calculator om de kostprijs te berekenen van de door ons voorgestelde of uzelf gevonden wagens.

  • Alles eenvoudig, snel & efficiënt geregeld!
  • 10 jaar ervaring
  • DE innovator op gebied van online auto import in België
Contacteer ons >