Trex cars B2B uw partner in zakelijke auto import

Wij helpen u graag met de import van bedrijfswagens (incl. renting/ leasing)

Zo importeerden wij reeds voor verschillende Belgische bedrijven meerdere auto’s gelijktijdig. Waardoor zowel de prijzen van de wagens als van onze service aan een voordelig tarief aangeboden konden worden.

Ondersteunt uw eigen bank geen leasing/ renting voor een voertuig aangekocht in het buitenland? Trex Cars B2B helpt u graag verder met onze aankoopservice! In onze blog vindt u alle informatie terug over hoe wij er voor kunnen zorgen dat uw geimporteerd voertuig probleemloos geleased kan worden via uw eigen bank.

Ook controleren wij voor u of het wel zeker om een BTW-wagen gaat en helpen we, indien gewenst, met de teruggave van de BTW-waarborg uit Duitsland.

Algemene regel is: hoe duurder/ exclusiever de wagen, hoe groter het prijsverschil met België. Overigens kan u ook fleet-korting bekomen in Duitsland als u vaste klant wordt bij de garage.


Formule voor exclusieve wagens fiscaal voordelig te rijden/ inschrijven (o.a. geen VAA)

Een split lease is een financiële renting (Off balance lease) waarbij de leasingsfirma de wagen aankoopt. Daarna worden er 2 huurcontracten op 1 wagen worden afgesloten: 1 op de vennootschap en 1 privé. De betalingen gebeuren in functie van het beroepsmatig dan wel privé gebruik.

Aangezien men privé geen gratis gebruik maakt van de wagen maar er effectief voor betaalt, is er geen gratis ter beschikkingstelling door de vennootschap en dus geen voordeel alle aard privé. Men gaat inderdaad privé ook betalen voor het privé gebruik van de wagen maar die betaling is lager dan de belasting op het voordeel alle aard. Het privé gedeelte kan men bijvoorbeeld ook laten betalen via de vennootschap via rekening courant en deze aanzuiveren met een (fiscaalvriendelijk) dividend. Dit kan bij een voordeel alle aard niet (De facto progressieve tarieven in de personenbelasting).

Verder kan men de aankoopoptie op het einde van de renting ook privé lichten waardoor men doorgaans een mooie meerwaarde privé kan realiseren bij een eventuele verkoop. De BIV is ook goedkoper, deze is steeds geplafonneerd op 4.957 EUR indien de inschrijving gebeurt op de leasingsfirma.

Voordelen:

1. De inschrijving mag gebeuren om de leasingsfirma. De leasingsfirma moet de tarieven/taksen van Brussel toepassen ipv die van Vlaanderen. De BIV en jaarlijkse taksen zijn dus lager
2. Aankoop optie zakelijk of privé rechtstreeks van de Nederlandse leasingsfirma (hoofdzetel zit in Breda). Een Nederlandse leasingsfirma heeft geen fiche verplichting aan de Belgische fiscus aan wie en voor welk bedrag de wagen werd verkocht. Er kan dus geen sprake zijn van een voordeel alle aard indien er een aankoopprijs privé is dan de marktwaarde.
3. Geen voordeel alle aard (VAA) privé mits beroepsmatig karakter ervan kan worden aangetoond.
4. De wagen blijft een BTW wagen. De eventuele toekomstige koper kan de wagen rechtstreeks van de leasingfirma kopen. De btw op de wagen is dan voor hem (gedeeltelijk) aftrekbaar indien een btw plichtige vennootschap.
5. Geen voorfinanciering van de BTW. De facturen komen uit Nederland naar de Belgische vennootschap. Er wordt dus gewerkt met verlegging van heffing waarbij de btw pas wordt betaald in de btw aangifte na aftrek. Bij een kwartaal btw aangever geeft dit een cashflow voordeel.

Nadelen:

1. Bewijslast: Beroepsmatige kilometers moeten aangetoond worden. Wij adviseren een rittenadministratie op basis een automatisch systeem zoals bijvoorbeeld een trackjack.
2. Er zijn nog steeds privé betalingen nodig in functie van het privé gebruik.
3. Leasingsfirma is eigenaar (niet echt een nadeel)
4. Wagen moet op het einde van de rit steeds aangekocht worden door de vennootschap of privé. De leasingsfirma neemt deze wagen nooit over.

Voor verdere info kunnen we u altijd doorverwijzen naar onze partner die dit afhandelt. Zij kunnen ook uw boekhouder informeren over het gehele proces.

Voorwaarden : Max 40 000km/ 2j oud. Hoge CO2 waarde en prijs vanaf +- 80 000 EUR.

Wees bewust van de steeds veranderende fiscale spelregels in België

Let op de CO2-waarde bij de aankoop van een nieuwe- en/of tweedehandswagen. Indien gewenst controleren wij op voorhand de exacte CO2-waarde van het door u gekozen voertuig, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Deze kan namelijk voor eenzelfde type auto toch verschillen naargelang de uitvoering.

Voor optimaal fiscaal advies adviseren we u om bij uw boekhouder ten rade te gaan. Wij kunnen wel helpen bij de uitvoering daarvan. De fiscale regels zijn ooit ingewikkeld, maar het controleren van het papierwerk van de wagen, is dat voor een leek ook!

Wees de concurrentie voor en vernieuw tijdig uw vloot, zo houdt u de TCO van uw wagenpark zo laag mogelijk.

Ombouw tot lichte vracht van uw bedrijfswagen

Een mooie Mercedes-Benz C63 AMG Kombi of Audi RS6 Avant gezien in Duitsland? Maar geen zin om de torenhoge BIV en jaarlijkse tax te betalen? Wij zoeken uit of ombouw tot lichte vracht mogelijk is voor het voertuig wat u graag geimporteerd zou hebben naar België en regelen het gehele proces voor u.
Trex Cars verkoopt uw auto

Wij importeren uw bedrijfswagen

Contacteer ons voor een zoekopdracht of bereken de prijs van onze service indien u zelf een (bedrijfs)wagen gevonden hebt in het buitenland. Met 10 jaar ervaring beschikken wij over een groot netwerk, de juiste know how, vlotte manier van werken & communiceren.

Laat je niet gek maken door gegoochel met bedragen van auto’s die zogenaamd altijd (tien)duizenden euro’s goedkoper zouden zijn in het buitenland. Auto import levert zeker niet altijd een prijsvoordeel op. Maar in veel gevallen wel en ons team zoekt dat graag voor u uit!

Zoekopdracht > Calculator