Waarom een auto invoeren uit Duitsland?

In de eerste plaats omdat er veel meer aanbod is dan in België, Duitsland is uiteraard veel groter en is een echt autoland waar vele premium merkengeproduceerd worden! Duitsers kopen in het algemeen goed uitgeruste wagens en hechten ook veel belang aan het onderhoud er van. Hierdoor krijg je dus een sterke 2de hands markt met een lucratief aanbod van mooie en goed onderhouden voertuigen! De kans dat u uw droomwagen vindt aan een aantrekkelijke prijs zal dus veel groter zijn dan bij ons.
 
Maar ook in andere Europese landen loont het om te kijken, het risico zal wel groter zijn dan in Duitsland, dat is dus de afweging die u moet maken. Wij helpen om deze risico’s zo beperkt mogelijk te houden zowel binnen als buiten Duitsland.
 
Tweede belangrijke punt: de fabrieksgarantie op nieuwe voertuigen is steeds minimaal 2j vanaf eerste inschrijving en tegenwoordig wordt er standaard al vaak 5j garantie aangeboden. Fabrieksgarantie is ALTIJD in heel de EU geldig, dus ook in België. Is een auto ouder dan 2j en heeft die geen fabrieksgarantie meer dan kan er een bijkomende garantie verkregen of afgesloten worden, afhankelijk van de verkoper zal u hier wel of niet voor moeten bijbetalen, deze zal dan ook in heel de EU geldig zijn. Kan dit niet, dan kunnen wij dit nog steeds aanbieden tegen meerprijs, zolang de onderhoudshistorie maar compleet is.
 
Derde punt is de prijs, door het grote aanbod de prijzen gemiddeld wat lager dan bij ons. Reken als u gebruik maakt van onze service dat u voor een personen wagen rond de 1000 EUR incl. BTW kwijt bent, soms iets meer, soms iets minder. Deze kost proberen we steeds uit de prijs te onderhandelenzodat u de auto kan kopen nagenoeg aan de prijs waarvoor die te koop staat in Duitsland. Meestal is de regel: hoe duurder de auto, hoe groter het prijsverschil met België.
 
Voor goedkopereoudere wagens loont het daarom niet altijd en raden we altijd aan om eerst in eigen land te kijken. Enkel als u echt niet kan vinden wat u zoekt kan het interessant zijn om te importeren.