AUTO’S INVOEREN / IMPORTEREN UIT DUITSLAND / EU

AUTO INVOEREN UIT DUITSLAND OF ANDERE EU LANDEN

Heeft u in Duitsland of ergens anders in de EU/ wereld een interessante auto gezien, maar weet u niet zeker of deze te vertrouwen is of hoe u deze naar België moet invoeren? Zowel voor 2de hands als voor nieuwe wagens kunnen wij voor u de volledige aankoopbegeleiding verzorgen! Wil u graag op voorhand de BIV / jaarlijkse taks van uw nieuwe wagen kennen? Volg dan deze link.

Zoeken< vergelijken< informeren/ contacteren< onderhandelen< deal sluiten< transporteren< douane< <pre registratie< keuring< afleveren (tegen meerprijs)

Een auto invoeren uit een ander EU-land lijkt gemakkelijk. En dat is het ook als je de juiste wegen kent en de valkuilen weet te omzeilen. Maar foutjes worden duur betaald, daarom hebben we liefst dat er op voorhand contact met ons opgenomen wordt en niet als de schade al aangericht is. Want achteraf is alles veel moeilijker te herstellen en zal er dus steeds een prijskaartje aan hangen.

Trex Cars helpt u graag verder! De bedoeling van onze import service is dat u met zo weinig mogelijk inspanning en zorgen de auto van uw wensen snel ingevoerd, gekeurd en afgeleverd heeft bij u thuis.Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en volg hier onze blog

 

TRANSPORT VERZEKERING & LEVERTIJDEN

Trex Cars werkt voor het ophalen van de voertuigen uitsluitend met professioneel en CMR verzekerd transport op een trailer of vrachtwagen. Wij rijden de auto’s nooit over de weg (enkel bij aflevering, tenzij anders overeengekomen). Ook heeft u bij ons altijd de mogelijkheid om boven op de CMR verzekering een allrisk verzekering af te sluiten tegen meerprijs.

Auto’s die binnen een afstand van 250km van Pelt verwijderd zijn halen wij steeds op binnen enkele werkdagen na dat ze klaar zijn gemeld door de verkoper. Indien er geen gebruik gemaakt wordt van onze fast service is de levertijd voor auto’s die verder dan 250km van Pelt staan +- 1 tot 2.5 werkweek (doorlooptijd is gerekend incl douane + keuring).

Wilt u het voertuig toch sneller hebben dan kan er gebruik gemaakt worden van onze fast service, in dat geval is de prijs steeds op aanvraag.

 

WAAROM EEN AUTO INVOEREN UIT DUITSLAND?

Omdat er in Duitsland een veel groter aanbod is, zeldzame uitvoeringen makkelijker te vinden zijn en de auto’s vaak beter uitgerust en onderhouden zijn dan in België.

Als kers op de taart is het prijskaartje vaak ook nog lager dan in ons eigen land. Bovendien is fabrieksgarantie altijd geldig in heel de EU en bieden de meeste handelaars ook bijkomende garanties aan die geldig zijn in de EU en dus ook in België.

Onze showroom is het internet en die is dus onbeperkt!

 

WAAROM TREX CARS CONTACTEREN?

Door onze jarenlange ervaring en omdat we in België de pionier zijn op gebied van auto import via het internet, beschikken wij over een groot netwerk en kunnen wij heel veel uitstekende referenties voorleggen. Ook blijft Trex Cars voortdurend investeren om zo een steeds hogere servicegraad aan te bieden aan zijn klanten. Wij zijn dan ook trots om eind 2020 te kunnen verhuizen naar onze nieuwe locatie met showroom, waar alle auto’s steeds veilig binnen zullen staan.

Trex Cars importeert auto’s van over de hele wereld, dus niet enkel Europese wagens. Wij hebben hier de nodige expertise voor en werken steeds op een transparante manier volgens de gemaakte afspraken. Ook voor de import van motoren kan u bij ons terecht!

Zaakvoerder Maud Broekx heeft bovendien ruim 10j ervaring als technisch inkoper bij een marktleider in de lithografie sector. Prijsonderhandelingen en het maken van duidelijke afspraken zijn hem dan ook niet vreemd.

Omdat wij al op veel plaatsen geweest zijn en al veel meegemaakt hebben kunnen we u beter behoeden voor malafide verkopers en addertjes onder het gras dan dat u zelf zou kunnen inschatten. Wij doen aan risico beperking, wij kunnen nooit alle risico’s volledig uitsluiten, ook zijn we import specialist en geen technische keuring specialist.

Trex Cars reageert steeds snel op al uw vragen, lost problemen op en helpt u ook na verkoop nog met veel plezier verder. Wij zijn niet tevreden, als u niet tevreden bent!

 

WAT KAN U VERWACHTEN VAN DE TREX CARS AUTO IMPORT SERVICE?

Wij gaan samen met u op zoek naar de auto van uw wensen. Dat kan zowel via onze zoekopdracht als door uw eigen inbreng. Wij proberen zo goed als mogelijk het kaf van het koren te scheiden en de risico’s voor u zo beperkt te houden. Wij leggen u enkele keuzes voor en u kiest zelf welke auto u het meest interessant vindt.

Met veel plezier leggen wij het (telefonisch) contact met de Duitse verkopers. Wat als u de taal niet spreekt, niet altijd even makkelijk is. Ook reageren Duitse verkopers nauwelijks op e-mails, waardoor uw droomwagen misschien al verkocht is nog voor u een antwoord krijgt op uw verzonden mail. 

Wij onderhandelen steeds de beste prijs voor u en er kan optioneel gekozen worden voor een inspectie van het voertuig ter plaatse. Dit door een gespecialiseerde organisatie en met uitgebreid rapport als resultaat.

Trex Cars controleert zoveel mogelijk op voorhand, zodat er achteraf geen lijken uit de kast vallen. Transport gebeurt altijd professioneel en verzekerd en wij voeren de auto’s op de juiste manier in zodat dit snel en zorgeloos gebeurt.

Ook pre registreren wij uw voertuig, waardoor die online ingeschreven kan worden via webDIV en u niet meer fysiek langs de DIV moet. Voor een leek is dit bijna onbegonnen werk en zal de pre registratie daardoor vaak verkeerd ingevuld worden, met langere wachttijden ivm de inschrijving tot gevolg.

Verder bieden we de auto’s aan bij de technische keuring en zorgen we bij afkeur steeds voor een oplossing na overleg met de klant. Wij hebben nog nooit een auto niet gekeurd/ ingeschreven gekregen! Maar Trex bv is nooit verantwoordelijk voor de kosten van de herkeuring, wij zijn import specialist en niet gespecialiseerd in het technisch controlleren van voertuigen. Daar bestaan andere instanties voor zoals DEKRA/ TUV. Wil u dus meer zekerheid over het technische aspect dan raden wij u steeds aan om van zo’n keuring gebruik te maken. Wij kunnen dit wel voor u onderhandelen met de verkoper.

 

NAAST IMPORTEREN HOUDEN WIJ ONS OOK BEZIG MET AUTO HANDEL

Consignatie & eigen stock

Aangezien wij in de eerste plaats gespecialiseerd zijn in import van wagens zal ons aanbod eerder beperkt zijn of auto’s bevatten die we in opdracht van de klant verkopen (consignatie).

Maar dus ook voor het verkopen van uw huidige wagen kan u bij Trex Cars terecht. Wij nemen zelf enkel auto’s over die maximaal 5 jaar oud zijn en een volledige onderhoudshistorie hebben. En voor auto’s die we in consignatie verkopen hanteren we ook strenge kwaliteitseisen.

Wat doen met uw huidige wagen?

Er zijn verschillende manieren om uw huidige auto te verkopen, wij zullen ze even toelichten met alle voor- en nadelen opgesomd. Denk er ook altijd aan dat de prijzen die op internet sites ziet vraagprijzen zijn, vaak ga je dus minder voor je wagen krijgen dan je oorspronkelijk gedacht had. Zeker als het snel moet gaan!

Zelf verkopen

Zou je normaal altijd het meeste moeten opleveren, maar je hebt dan ook de gekende lasten zoals: vervelende kopers, kopers die je overbluffen en daardoor de prijs meer laten zakken dan nodig is, keuring voor verkoop die nog geregeld moet worden enz. Probeer dit altijd eerst te doen, als het niet lukt kan je nog steeds voor een andere optie kiezen.

Overname/ inruil door de garage

  • De voordelen van overnames/ inruil zijn:
  • Snelle verkoop
  • Gemakkelijk
  • Geen (vervelende) kopers aan de deur
  • Onmiddellijk geld vrij voor uw volgende auto
  • Zeker voor oudere/ export wagens is dit de beste oplossing aangezien je daar
  • ook particulier niet meer veel voor krijgt

Het grootste nadeel zal zijn dat je er waarschijnlijk minder voor krijgt dan dat je gedacht of gehoopt had. Een handelaar wil er immers ook aan verdienen en moet nog wettelijke garantie aanbieden.

Consignatie verkoop

Ook hiervoor kan u bij ons terecht. Dit betekent dat wij de verkoop van uw auto regelen zonder dat u daar zelf iets voor moet doen. Afhankelijk van uw voorkeur kan u nog met de wagen blijven rijden of kan u deze bij ons stallen zodat wij potentiële kopers kunnen ontvangen.

Hoe werkt het?

Wij verzorgen dan de volledige verkoop van uw wagen: grondige poetsbeurt, online advertenties op oa. autoscout, 2de hands, social media, onderhandelen de beste prijs voor u, ontvangen potentiële kopers indien de auto ook bij ons gestald wordt, gaan naar de keuring voor verkoop…

Geen van die zaken hoeft u nog te regelen als u kiest voor een verkoop via consignatie. Hiervoor rekenen we 3% commissie op de verkoopprijs, met een minimum van 575 EUR ex. BTW en maximum van 1500 EUR ex. BTW.

Bovendien kunnen wij tegen meerprijs voor de eindklant nog 12 tot 36 maanden Real Garant garantie aanbieden op uw wagen. Wat de verkoopbaarheid aanzienlijk zal vergroten!

Dit werkt volgens het ‘NO CURE, NO PAY’ systeem. Als de wagen niet verkocht is heeft u dus ook geen kosten! Wel vragen wij om de auto minstens 3 maanden te koop mogen te zetten, aangezien dat een realistische termijn is om de meeste wagens verkocht te krijgen. Bij speciale wagens kan het wat langer duren, deze termijn leggen we op voorhand vast. Haalt u de wagen toch eerder weg dan de afgesproken termijn, dan rekenen we 250 EUR ex. BTW voor de gemaakte kosten. Ook wordt de vraagprijs in overleg bepaald, maar die moet natuurlijk wel realistisch zijn.

De voordelen zijn dat u waarschijnlijk meer gaat krijgen voor uw wagen dan bij inruil/ overname door een handelaar en dat u zelf niets hoeft te doen. Ook wordt uw wagen aan de door u bepaalde prijs verkocht

Trex Cars verkoopt uw auto

Wij importeren uw AUTO

Gebruik onze zoekopdracht functie om enkele voorstellen te ontvangen afgestemd op uw wensen.

Gebruik onze calculator om de kostprijs te berekenen van de door ons voorgestelde of uzelf gevonden wagens.

  • Alles eenvoudig, snel & efficiënt geregeld!
  • 10 jaar ervaring
  • DE innovator op gebied van online auto import in België
Contacteer ons >